URINIMI NË SHTRAT

URINIMI NË SHTRAT

Shumë fëmijë urinojnë në shtrat derisa të bëjnë 5 vjeç ose edhe kur janë më të vjetër. Fshikëza e fëmijëve mund të jetë shumë e vogël. Ose sasia e urinës së prodhuar gjatë natës mund të jetë më shumë sesa mund të mbajë fshikëza. Disa fëmijë flenë shumë thellë ose i duhet më shumë kohë për të mësuar kontrollin e fshikëzës. Stresi gjithashtu mund të jetë faktor. Fëmijët nuk duhet të ndëshkohen për urinim në shtrat. Ata nuk e bëjnë atë me qëllim, dhe shumica e tejkalojnë atë.
Kontaktoni mjekun nëse fëmija juaj është 7 vjeç ose më i vjetër dhe urinon në shtrat më shumë se dy ose tre herë në javë. Mjeku do të kërkojë dhe trajtojë çdo problem tjetër të shëndetit që mund të shkaktojë këtë problem. Alarme për urinimin në shtrat, trajnimi i fshikëzës dhe ilaçet mund të ndihmojnë në trajtim.
NIH: Instituti Kombëtar i Diabeteve dhe Sëmundjeve të tretjes dhe Veshkave
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right