TYMI I DORËS SË DYTË

TYMI I DORËS SË DYTË

Tymi i dorës së dytë është një përzierje e tymit që vjen nga fundi i djegies së një cigareje, llulle, apo tymi që nxirret jashtë nga duhanpirësi. Përmban më shumë se 7,000 kimikate. Qindra prej këtyre kimikateve janë toksike dhe rreth 70 mund të shkaktojnë kancer.
Efektet shëndetësore të tymit të dorës së dytë përfshijnë
– Infeksione të veshit tek fëmijët
– Sulme më të shpeshta dhe të rënda të astmës tek fëmijët
– Sëmundja e zemrës dhe kanceri i mushkërive te të rriturit që nuk kanë pirë kurrë duhan
Nuk ka sasi të sigurt të tymit të dorës së dytë. Edhe nivelet e ulëta të tij mund të jenë të dëmshme. Mënyra e vetme për të mbrojtur plotësisht jo-pirësit nga tymi i dorës së dytë është të mos lejoni pirjen e duhanit në ambiente të mbyllura.
Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right