SËMUNDJET E ZEMRËS – SËMUNDJET KARDIAKE

SËMUNDJET E ZEMRËS – SËMUNDJET KARDIAKE

Nëse jeni si shumica e njerëzve, ju mendoni se sëmundja e zemrës nuk është një problem i juaj. Por sëmundja e zemrës është vrasësi numër një në Sh.B.A. Ai është gjithashtu shkaku kryesor i aftësisë së kufizuar. Ka forma të ndryshme të sëmundjes së zemrës. Shkaku më i zakonshëm i sëmundjes së zemrës është ngushtimi ose bllokimi i arterieve koronare, enëve të gjakut që furnizojnë zemrën me gjak. Kjo quhet sëmundje e arterieve koronare dhe zhvillohet ngadalë me kalimin e kohës dhe është arsyeja kryesore që njerëzit kanë sulme në zemër.
Lloje të tjera të problemeve të zemrës mund të ndodhin me valvulat në zemër, ose zemra mund të mos pompojë mirë gjakun dhe të shkaktojë dështim të zemrës. Disa njerëz lindin me sëmundje të zemrës.
Ju mund të ndihmoni në zvogëlimin e rrezikut të sëmundjes së zemrës, duke u kujdesur dhe kontrolluar faktorët që ju rrezikojnë më shumë:
– Kontrolloni tensionin e gjakut
– Ulni kolesterolin tuaj
– Mos pini duhan
– Ushtroni sa më shumë
NIH: Instituti Kombëtar i Zemrës, Mushkërive dhe Gjakut
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right