SËMUNDJET E KANALIT BILIAR

SËMUNDJET E KANALIT BILIAR

Mëlçia juaj prodhon tamthin (bilen) një lëng i cili ndihmon tretjen e ushqimit. Fshikëza shërben si rezervar i saj në mes të shujtave. Kur hani, fshikëza e tëmthit e shtyn bilen në kanalet biliare. Ato e dërgojnë bilen në zorrën tuaj të hollë. Bila ndihmon në shkrirjen/tretjen e yndyrës. Ajo gjithashtu ndihmon që mëlçia të eliminon toksinet dhe mbeturinat. Disa sëmundje bllokojnë kanalet biliare dhe shkaktojnë pengesa në rrjedhën e biles. Këto sëmundje janë:
Gurët biliar, të cilat mund të rrisin presionin në fshikëzen e tëmthit dhe të shkaktojnë atak dhe dhëmbje të mëdha. Dhimbja zakonisht zgjat nga një deri në disa orë.
Kanceri
Infeksionet
Defektet e lindjes, të tilla si atresia biliare. Kjo është arsyeja më e zakonshme për transplantet e mëlçisë tek fëmijët në Shtetet e Bashkuara.
Inflamacioni, i cili mund të shkaktojë dhëmbëzimin (vrraga). Me kalimin e kohës, kjo mund të çojë në shkatërrimin e mëlçisë.
NIH: Instituti Kombëtar i Diabetit, sëmundjeve Digjestive dhe të Veshkave.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right