RINDËRTIMI I GJIRIT

RINDËRTIMI I GJIRIT

Nëse keni nevojë për mastektomi, ju mund të bëni zgjedhje, për apo kundër intervenimit kirurgjik për të rindërtuar formën e gjirit. Në vend të rindërtimit të gjirit, ju mund të zgjidhni edhe një material në formë gjiri që zëvendëson gjirin. Poashtu, ju mund të vendosni të mos bëni asgjë pas operacionit. Të gjitha këto opsione kanë përparësi dhe të metat. Ajo që është e drejtë për një grua nuk mund të jetë e drejtë për një tjetër.
Rindërtimi i gjirit mund të bëhet në të njëjtën kohë gjatë mastektomisë, ose mund të bëhet më vonë. Nëse terapia me rrezatim është pjesë e planit të trajtimit, mjeku juaj mund të sugjerojë të presë deri pas terapisë me rrezatim.
Nëse jeni duke menduar për rindërtimin e gjirit, bisedoni me një kirurg plastik para mastektomisë, edhe nëse planifikoni të keni rindërtimin tuaj më vonë.
Një kirurg mund të rindërtojë gjoksin në shumë mënyra. Disa gra zgjedhin të kenë implantet e gjirit, të cilat janë të mbushura me xhel me kripë ose silikon. Një tjetër metodë përdor indet e marra nga një pjesë tjetër e trupit tuaj. Kirurgu plastik mund të marrë lëkurën, muskujt dhe yndyrën nga barku i poshtëm, mbrapa ose mollaqe.
Lloji i rindërtimit që është më i mirë për ju varet nga mosha juaj, lloji i trupit dhe lloji i operacionit të kancerit që keni pasur. Një kirurg plastik mund t’ju ndihmojë të vendosni.
NIH: Instituti Kombëtar i Kancerit
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right