MIGRENA

MIGRENA

Simptomat e migrenës përfshijnë kokëdhimbje pulsative, të përcjella me nause (të përziera), të vjella, ndjeshmëri ndaj dritës. Migrena trajtohet me barna kundër nauzesë (të përziera) dhe medikamente tjera parandaluese. Terapia kundër kokëdhimbjes përfshinë edhe analgetikët.
Dy medikamente të reja Aimovig dhe Ajovy miratuar nga FDA në Shtator 2018, do të ndihmojnë pacientët për të kapërcyer kokëdhimbjet e shkaktuara nga migrena.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right