LËNDIMET DHE ÇRREGULLIMET E BËRRYLIT

LËNDIMET DHE ÇRREGULLIMET E BËRRYLIT

Nyja e bërrylit është e përbërë nga kocka, kërc, ligamente dhe lëng. Muskujt dhe tendinat ndihmojnë lëvizjen e përbashkët të bërrylit. Kur ndonjë prej këtyre strukturave është e lënduar ose e sëmurë, shfaqen problemet me bërryl.
Shumë gjëra mund të shkaktojnë dhimbje në bërrylin tuaj . Një shkaktar i zakonshëm është tendiniti, inflamacion ose dëmtim i tendinave që lidhin muskulin në kockë. Tendiniti i bërrylit është dëmtim sportiv, shpesh nga luajtja e tenisit ose e golfit. Ju gjithashtu mund të merrni tendinit nga përdorimi i tepruar i bërrylit.
Shkaqe të tjera të dhimbjes në bërryl përfshijnë ndrydhjet, tendosjet, frakturat, dislokimet, bursiti dhe artriti. Trajtimi varet nga shkaktari.
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right