KATARAKTA

KATARAKTA

Katarakta është mjegullimi i thjerzës së syrit. Kjo ndikon në të pamurit tuaj. Katarakta janë shumë të zakonshme tek njerëzit e moshuar. Në moshën 80, më shumë se gjysma e të gjithë amerikanëve ose kanë një katarakt ose kanë pasur një operacion të kataraktit.
Katarakta mund të ndodh në njërin ose të dy sytë. Nuk mund të përhapet nga njëri sy në tjetrin. Simptomat e zakonshme janë
Shiqim i mjegulluar
Ngjyrat duken të zbehura
Dritat – dritat, llambat ose drita e diellit mund të duken shumë të ndritshme. Ju gjithashtu mund të shihni një shkëlqim aureolë përreth dritave
Shiqimi natën dobësohet
Shiqim i dyfishtë
Përshkrime të shpeshta të syzave
Katarakta zakonisht zhvillohet ngadalë. Syzat e reja, ndriçim më i fortë, syze dielli anti-refleks apo lente zmadhuese mund të ndihmojnë në fillim. Kirurgjia është gjithashtu një opsion. Përfshin heqjen e lentës së mjegulluar dhe zëvendësimin e saj me një lente artificiale. Bartja e syzeve të diellit dhe një kapelë për të bllokuar rrezet e diellit mund të ndihmojnë për të vonuar kataraktin.
NIH: Instituti Kombëtar i Syrit
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right