KANCERI I MËLÇISË

KANCERI I MËLÇISË

Mëlçia është organi më i madh brenda trupit tuaj. Ndihmon trupin tuaj të tretë ushqimin, të deponojë energjinë dhe të largojë helmet. Kanceri primar i mëlçisë fillon në mëlçi. Kanceri metastatik i mëlçisë fillon diku tjetër dhe përhapet në mëlçinë tuaj.
– Faktorët e rrezikut për kancerin primar të mëlçisë përfshijnë
– Hepatiti B ose C
– Përdorimi i rëndë i alkoolit
– Cirroza, ose dëmtimi i mëlçisë
– Hemokromatoza, (sëmundje e deponimit të hekurit)
– Obeziteti dhe diabeti
Simptomat mund të përfshijnë një gungë ose dhimbje në anën e djathtë të barkut tuaj dhe zverdhje të lëkurës. Sidoqoftë, mund të mos keni simptoma derisa kanceri të avancohet. Kjo e bën më të vështirë trajtimin. Mjekët përdorin teste që ekzaminojnë mëlçinë dhe gjakun për të diagnostikuar kancerin e mëlçisë. Mundësitë e trajtimit përfshijnë kirurgji, rrezatim, kimioterapi ose transplantim të mëlçisë.
NIH: Instituti Kombëtar i Kancerit
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right