ANKTHI

ANKTHI

Frika dhe ankthi janë pjesë e jetës. Ju mund të ndiheni në ankth para se të bëni një test ose kur ecni nëpër një rrugë të errët. Ky lloj ankthi është i dobishëm – mund t’ju bëjë më vigjilent ose të kujdesshëm. Zakonisht përfundon shpejt pasi të jeni jashtë situatës që e ka shkaktuar atë. Por për shumë njerëz, ankthi nuk ikën, dhe përkeqësohet me kalimin e kohës. Mund të kenë dhimbje në gjoks ose makthe. Ata madje mund të kenë frikë të largohen nga shtëpia. Këta njerëz kanë çrregullime ankthi. Llojet përfshijnë
– Çrrregullimi i panikut
– Çrregullimi obsesiv-kompulsiv
– Çrregullimi i stresit post-traumatik
– Fobitë
– Çrrregullim i përgjithësuar i ankthit
– Trajtimi mund të përfshijë ilaçe, terapi ose të dyja.
NIH: Instituti Kombëtar i Shëndetit Mendor
Për të konsultuar mjekun, vizitoni: https://www.klinikadigjitale.net/mjeket/
chevron_left
chevron_right